PADI Open Water Diver - Scubaqua duiktrainingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Trainingen > PADI

Open Water Diver (OWD)

Algemeen
Dit basisbrevet geeft je wereldwijd toegang tot het onderwaterleven tot een diepte  van 18 meter. Waar je ook bent, het PADI Open Water brevet wordt overal erkend.
Tijdens de Open Water training worden de principes aangeleerd die je nodig hebt om veilig en plezierig onder water te kunnen zijn.

Theorie
De vijf hoofdstukken theorie kunnen geheel in eigen tijd geleerd worden door  zelfstudie.
De geleerde stof wordt op één avond besproken en afgesloten met een theorie-examen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een vijftal theorielessen te volgen. (Alle data in overleg, meerprijs € 150,-)
Tijdens de theorieles wordt dan ook geleerd hoe de persluchtset in elkaar gezet moet worden, waardoor je al vertrouwd  raakt met de spullen en een gedeelte van de theorie al in praktijk  gebracht wordt.

Praktijk
De theorie is natuurlijk heel belangrijk, maar niet alleen daarom volg je een duikopleiding. Het gaat tenslotte om het duiken!
Het praktijkgedeelte van de Open Water opleiding bestaat in principe uit een viertal beschutwaterlessen en vervolgens vier buitenwaterduiken (veelal Grevelingen). Er zijn dus geen zwembadlessen.
Houd rekening met vier praktijkdagen waarin alle praktijkoefeningen uitgevoerd worden. Als het even kan (i.v.m. het weer) worden de praktijkdagen met de Scubaquaboot gedaan, je hebt er dan gelijk bootduikervaring bij!


Tijdens al deze duiken zal er met niet meer dan twee cursisten  per instructeur / begeleider worden gedoken. Dit is voor zowel cursist als instructeur een prima verhouding.
Met twee  cursisten zullen de oefeningen snel verlopen en blijft er tijd over om een 'tourtje' te maken. Tijdens de tour kun je ervaring opdoen in het belangrijke aspect 'zweven', waar het bij het duiken eigenlijk om gaat.
Je zult merken dat het na elke duik een stuk beter gaat.
De praktijkperiode voor de OWD is van eind april tot en met september, uiteraard afhankelijk van het weer en watertemepratuur. In deze periode worden alle praktijklessen gegeven.

Brevettering
Na het afronden van de Open Water opleiding heb je veel geleerd, en ken je de basisvaardigheden om veilig en plezierig tot 18 meter te kunnen duiken.
Voor de periode  tussen aanvraag en ontvangst van het brevet ontvang je een tijdelijk brevet, dat 90 dagen geldig is. Over het algemeen is de periode tussen aanvraag en ontvangst van het brevet een kleine vier weken.

Schema
Één theorie-avond in geval van zelfstudie.
Het praktijkgedeelte, te rekenen op vier dagen, vindt meestal op een weekeinddag plaats.
De totale opleiding duurt over het algemeen twee tot twee  en halve maand.

Over het algemeen zijn vier dagen voldoende, maar het kan zijn dat er meer dagen benodigd zijn.

Start:
Indien er twee aanmeldingen zijn kan er gestart worden! Tenzij er wordt gekozen voor privéles, dan kan er direct gestart worden.

Kosten
De kosten voor een Open Water training zijn € 125,- voor het lesmateriaal en € 125,- per praktijkdag. Dat is inclusief brevettering, gebruik van complete uitrusting. Je hoeft dus zelf
niets aan te schaffen.
Privéles (1 persoon) € 175,- per dag


Met 5 theorielessen
Het is mogelijk om voor de theorie vijf avondvullende lessen te volgen. De meerprijs voor deze optie is € 150,- op de cursusprijs.

Aanmelden kan via het formulier.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu