NOB / CMAS 1* duiker - Scubaqua duiktrainingen

Scubaqua duiktrainingen
Duikbrevet in een weekeinde halen? Dat kan, maar leren duiken niet. :-)
Ga naar de inhoud
1* Duiker

Algemeen
Dit basisbrevet geeft je wereldwijd toegang tot het onderwaterleven. Waar je ook bent,  het NOB 1* brevet wordt overal erkend.
Tijdens de 1* training worden alle principes geleerd die je nodig hebt om veilig en plezierig onder water te kunnen zijn onder begeleiding van een ervaren duiker (minimaal
NOB 3*).
Bij
de NOB is de maximale diepte voor een 1* duiker vast gesteld op maximaal 20 meter.
Informatie over de 1* duiker van de NOB klik hier.

Theorie
De zeven hoofdstukken theorie kunnen geheel in eigen tijd geleerd worden door zelfstudie.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een theorieles(sen) te volgen. (Alle data in overleg. Meerprijs € 40,- per les)
Tijdens de theorieles wordt dan ook geleerd hoe de persluchtset in elkaar gezet moet worden, waardoor je al vertrouwd raakt met de spullen en een gedeelte van de theorie al in praktijk  gebracht wordt.
De onderdelen die bij de NOB theorie aan bod komen zijn: Natuurkunde, Medisch (menselijk lichaam), Praktijkvoorbeelden, Uitrusting, Natuur en omgeving.

Praktijk
De theorie is natuurlijk heel belangrijk, maar niet alleen daarom volg je een duikopleiding.  Het gaat tenslotte om het duiken!
Het praktijkgedeelte van de 1* opleiding bestaat uit snorkeloefeningen en 3 beschutwaterlessen en vervolgens 5 buitenwaterduiken veelal in de Grevelingen. (Er zijn dus geen zwembadlessen). Als het weer het toelaat worden de praktijkdagen met de ScubaquaRib gedaan, je hebt er dan dus gelijk bootduikervaring bij!

Over het algemeen zijn vier dagen voldoende, maar het kan zijn dat er meer dagen benodigd zijn. Zoals op de voorpagina gezegd: Bij scubaqua haal je geen brevet maar leer je duiken!


Tijdens al deze  duiken zal er met
niet meer dan twee cursisten per instructeur / begeleider worden gedoken. Dit blijkt in de praktijk een perfecte verhouding te zijn voor zowel cursist als instructeur.
Omdat een instructeur maar met twee cursisten duikt,  krijgt iedere cursist veel aandacht, en hoeft nooit lang op een ander te wachten als hij of zij een oefening doet.
Met twee cursisten zullen de oefeningen snel verlopen en blijft er tijd over om het werkelijke duiken te leren tijdens een tour. Tijdens  de tour kun je ervaring opdoen in het belangrijke aspect 'zweven', waar het bij het duiken eigenlijk om gaat.
Je zult merken dat het na elke duik een stuk beter gaat.
De praktijkperiode voor de 1* opleiding is van eind april tot en met september. In deze periode worden alle praktijklessen gegeven.

Brevettering
Na het afronden van de 1* opleiding heb je veel geleerd, en ken je de basisvaardigheden  om veilig en plezierig te kunnen duiken.
Je krijgt na het behalen van alle doelstellingen direct een duikpaspoort waarin alle gevolgde opleidingen worden afgetekend. Na brevettering ben je direct bevoegd om te gaan duiken.

Schema
Één theorie-avond in geval van zelfstudie.
Het praktijkgedeelte, vier dagen, vindt meestal op een weekeinddag plaats.
De totale opleiding heeft over het algmeen een doorlooptijd van twee en halve maand.

Start:
Indien er twee aanmeldingen zijn kan er gestart worden! Tenzij er wordt gekozen voor privéles, dan kan er direct gestart worden.

Vereisten vooraf
Minimale leeftijd van 14 jaar
Lid worden van de NOB (doet Scubaqua voor je)
Medische keuring niet ouder dan twee jaar voor personen t/m de leeftijd van 40 jaar
Medische keuring niet ouder dan een jaar voor personen vanaf de leeftijd van 40 jaar

Kosten
De kosten voor de 1* duiker opleiding zijn € 350,- per dag en € 85,- voor het lespakket. Dat is inclusief lesmateriaal, brevettering, lidmaatschap NOB (voor het jaar van opleiding) en gebruik van complete uitrusting.  Je hoeft dus zelf
niets aan te schaffen.

Over het algemeen zijn vier tot vijf dagen voldoende, maar het kan zijn dat er meer dagen benodigd zijn. Zoals op de voorpagina gezegd: Bij scubaqua haal je geen brevet maar leer je duiken!


Theorielessen
Het is mogelijk om voor de theorie een avondvullende les(sen) te volgen. De meerprijs voor deze optie is € 40,- per avond.

Aanmelden kan via het formulier.

1* NOB opleiding
Scubaqua duiktrainingen       Zuideinde 80        2627 AG  Delft           0621224103
Terug naar de inhoud