VIST 3* duiker - Scubaqua duiktrainingen

Scubaqua duiktrainingen
Duikbrevet in een weekeinde halen? Dat kan, maar leren duiken niet. :-)
Ga naar de inhoud
3* Duiker

Algemeen
Bij de 3*-duikopleiding breid je de kennis en ervaring uit op het gebied van duikleiding  en planning van groepen. Na de opleiding kan de 3* duiker duiken onder zwaardere omstandigheden en kunnen er duiken begeleid worden met minder ervaren duikers in goede omstandigheden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden.

Theorie
De theorie van de 3* opleiding bestaat uit vier theorie-avonden die in overleg worden  vastgesteld.
Bij het theoriegedeelte van de 3* hoort best enig huiswerk. Na het volgen van de laatste theorieles wordt er gekeken of je de stof goed kent door het maken van een eindexamen.
De onderdelen die  bij de theorie 3* aan bod komen zijn: Natuurkunde, Medisch (menselijk lichaam), Praktijkvoorbeelden, Uitrusting, Natuur en omgeving, duikbegeleiding.

Praktijk
Als eerste dien je ervaring op te doen in het begeleiden van cursisten. Dat wordt gedaan door een stage te lopen bij minimaal één gehele 1* of 2* opleiding. Tijdens deze stage zul je leren te anticiperen op verschillende situaties,  en het omgaan met cursisten vanuit een begeleidende rol.
Daarnaast zullen er zes aparte buitenwaterduiken gehouden worden, waarin de benodigde ervaring wordt opgedaan om aan de gestelde eisen te voldoen.

Schema
De theorielessen worden over het algemeen op een door-de-weekse avond gegeven, dus te rekenen op vier avonden. Het praktijkgedeelte vindt meestal op een weekeinddag plaats, te rekekenen op drie praktijkdagen.

Start:
Er kan elk moment gestart worden!

Vereisten vooraf
Minimale leeftijd van 18 jaar
Duikkeuring niet ouder dan 2 jaar (indien ouder dan 40, mag de keuring niet ouder 1 jaar zijn)
VIST 2** brevet of gelijkwaardig

Vereisten brevettering
Specialty duikveiligheid
Specialty Nachtduiken
Specialty naar keuze
Redding en reanimatie niet ouder dan 1 jaar
60 gelogde duiken, waarvan minimaal 10 duiken op 30 tot 40 meter diepte.

Brevettering
Na het afronden van de 3* opleiding heb je veel geleerd, en ken je de basisvaardigheden om veilig en plezierig te kunnen duiken.
Na het behalen van alle doelstellingen wordt de opleiding in je duikpaspoort afgetekend.
Brevettering mag door een 2** t/m 4**** VIST instructeur worden uitgevoerd.

Kosten
De kosten voor een 3* opleiding zijn € 80 voor het lesmatriaal en € 475,- voor de overige onderdelen. Dat is inclusief lesmateriaal, brevettering en natuurlijk persoonlijke begeleiding!

Aanmelden kan via het formulier.

Scubaqua duiktrainingen       Zuideinde 80        2627 AG  Delft           0621224103
Terug naar de inhoud