PADI Divemaster - Scubaqua duiktrainingen

Scubaqua duiktrainingen
Duikbrevet in een weekeinde halen? Dat kan, maar leren duiken niet. :-)
Ga naar de inhoud
Divemaster

Algemeen
De Divemaster opleiding is uitgebreid programma dat je theoretische kennis op het instructeursnivo  zal brengen en je een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zal geven.

Theorie
De theorie van de Divemaster training bestaat uit een uitgebreid pakket theoriemodules.
Natuurlijk krijg je divers ondersteunend les- en leermateriaal zoals het Workbook, Manual en Wheel. Door hiervan gebruik te maken komt je theoretische kennis op het instructeursnivo te liggen. Het theoretische gedeelte wordt afgerond door een examen dat uit acht onderdelen bestaat.

Praktijk
De theorie heel belangrijk, maar zeker bij de Divemaster opleiding is het praktijkgedeelte net zo belangrijk.
Het praktijkgedeelte van de Divemaster opleiding bestaat uit een viertal hoofd-onderdelen. Dit zijn: zwembadvaardigheden, stage gedeelte met het maken van dagplanningen en oefeningen op demonstratieniveau geven.

De Zwembadvaardigheden bestaan onder andere uit een conditietest, een 'probleemoplossingtest' en een rescuetest.
Tijdens het stagegedeelte woon je een aantal trainingen bij vanaf de eerste voorbereiding tot en met de brevettering van de cursisten. Door het bijwonen van zowel de theorie- als praktijktrainingen zul je als -aankomend- Divemaster direct betrokken worden bij de activiteiten van de instructeur. Door na iedere activiteit alle onderdelen te evalueren, zul je situaties leren inschatten en eventueel ondersteuning te bieden waar dat nodig is.

Brevettering
Er is een examen met: Fysica, fysiologie en eerste-hulp, uitrusting, decompressie theorie en de RDP, duikvaardigheden en de duikomgeving, het toezicht houden op duikactiviteiten voor gebrevetteerde duikers, assisteren  bij cursisten in opleiding en programma's die een PADI Divemaster zelfstandig mag uitvoeren.
Na het afronden van de Divemaster opleiding heb je veel geleerd en ben je, na het voldoen van het Padi lidmaatschapsgeld, bevoegd een  aantal activiteiten zelfstandig onder direct en indirect toezicht van een instructeur uit te voeren. Je zal voor cursisten als 'vraagbaak' fungeren en voor de instructeur een rechterhand zijn, waardoor het duiken voor jou een andere dimensie zal krijgen.

Vereisten
een leeftijd van minimaal 18 jaar, Rescue Diver brevet (og), 40 gelogde duiken bij aanvang van de opleiding en 60 gelogde duiken voor de brevetaanvraag.

Kosten
De kosten voor de Divemaster training zijn € 125,- voor het lesmateriaal en € 520,- voor de overige onderdelen. Het lesmateriaal bestaat uit: Manual, Workbook, Wheel, Encyclopedia en de brevetaanvraag.
Het verschuldigde Padi-lidmaatschapsgeld (ongeveer € 100,- per jaar) en verzekering (ongeveer € 100,-) zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.
Om gebruik te mogen maken van de divemasterbrevettering (assisteren bij trainingen) dien je een PADI lidmaatschap en een verzekering te hebben.

De verzekering hoeft niet perse van PADI te zijn, maar mag ook van DAN zijn.

Aanmelden kan via het formulier.

Scubaqua duiktrainingen       Zuideinde 80        2627 AG  Delft           0621224103
Terug naar de inhoud