Hoe, Wat en Waarom - Scubaqua duiktrainingen

Scubaqua duiktrainingen
Duikbrevet in een weekeinde halen? Dat kan, maar leren duiken niet. :-)
Ga naar de inhoud
Hoe, wat hoe
Werkwijze
Aan elke training zijn doelstellingen verbonden. Bij Padi is duidelijk vastomlijnd op welke wijze de deelnemer moet worden voorbereid om aan de doelstellingen te voldoen. Bij het CMAS systeem is dat vrij gelaten en mag de trainer zelf bepalen welke manier het beste is om de materie op de deelnemer over te brengen.
Wat alle bij alle opleidingsystemen geldt: veiligheid heeft de hoogste prioriteit !
Niet iedereen het leert even snel, vandaar dat alle trainingen geheel flexibel worden gegeven. Vaardigheden zullen getraind worden op het ervaringsniveau van de deelnemer en aangepast aan de (weers-)omstandigheden. Pas als je de vaardigheden ook echt beheerst en zelf het vertrouwen hebt dat je het ook echt kan, wordt er verder gegaan met de volgende stap. Je wordt gebrevetteerd als alle modules zijn 'weggewerkt'... :-) .

Er zijn dus veel aspecten om een training een fijne en positieve ervaring te laten zijn. Dat is dan ook precies de reden waarom er met kleine 'groepen' wordt gewerkt. Twee deelnemers per begeleider is voor de basistrainingen het maximum.

Mocht je twijfels hebben, vraag om referentie(s) of probeer een proefduik.

Hopelijk tot ziens op één van de trainingen !


Historie

In 1992 ben ik (Lex van Lith) begonnen met duiken op Curacao bij de lokale (Padi) duikschool Wedervoort. Daarna ook in Nederland en andere landen lekker veel gedoken.


Toen ik in 1998 instructeur werd, had ik als Divemaster de nodige ervaring opgedaan bij/met duiken en het duiken aanleren. Toen al gezien dat niemand gelijk is en iedereen op zijn/haar eigen manier het makkelijkst leert, in zowel theorie als praktijk.

Maar als kersverse instructeur wil je geen risico lopen en dat betekent dat ik me precies aan het voorgeschreven cursusschema hield zoals Padi dat voorschrijft.

Natuurlijk waren er toen ook al andere organisaties die duikopleidingen verzorgden, maar ja, je gaat door in de lijn waarin je bent gestart met duiken. Wel al altijd geïnteresseerd in de wijze waarop anderen les geven en krijgen.


In 2010 pas een zijstap gemaakt naar een andere Duitse organisatie FIT, die het CMAS-systeem hanteerde. En daarna zijn er in 2013, het Duitse VIST en 2014  is daar de Nederlandse NOB nog bij gekomen. Allen hanteren ook de CMAS systematiek.

In 2020 afscheid genomen van PADI vanwege de te hoge kosten van cursusmateriaal en lidmaatschap en het feit dat al enige jaren de commercie de boventoon voerde.

1* NOB opleiding
Scubaqua duiktrainingen       Zuideinde 80        2627 AG  Delft           0621224103
Terug naar de inhoud